Dreadlocks wassen met shampoo. Hoe doe je dat?

Knottyboy dreadshampoo - Alles Voor Dreads

Als je dreadlocks moeten worden bijgewerkt, raad ik je altijd aan om van te voren de dreads te wassen. Het bijwerken gaat namelijk een stuk makkelijker in schoon, ontvet haar. Dit is sowieso ook prettiger voor de persoon die aan jouw haar moet zitten. Maar hoe was je dreadlocks eigenlijk?

Wat heb je allemaal nodig voor je begint:

Dreadshampoo. Zelf gebruik ik deze vloeibare variant van Knottyboy. Deze ruikt heerlijk naar mint en ontvet heel goed. Je kan ook een zeepblok gebruiken, daarover kan je hier het tutorial lezen en bekijken.

Handdoek. Het best gebruik je een handdoek die in de buurt komt van je eigen haarkleur, zodat eventuele loslatende pluisjes minder opvallen. Een t-shirt van katoen werkt ook heel goed om je haar te drogen. Deze laat geen pluisjes achter in je dreads. Als je een nieuwe handdoek of nieuw t-shirt gebruikt, zorg dan dat ze al een keer gewassen zijn, zodat ze meer vocht kunnen opnemen.

Haarklem. Om de handdoek tijdens het drogen vast te klemmen zodat hij niet van je hoofd valt.

Ook even van te voren doen:

Ringen afdoen. Hiermee kan je namelijk vast blijven zitten in je dreads, waar ze niet sterker door worden als je hem eruit moet trekken;

Scherpe randjes van je nagels vijlen, zodat er geen haartjes achter kunnen blijven haken, die vervolgens afbreken;

Kralen uitdoen die niet nat mogen worden

Bekijk de video hieronder voor hoe je daadwerkelijk je haar wast en hoe je de handdoek op een manier vastmaakt, waardoor deze niet van je hoofd afvalt!

In het volgende artikel leg ik uit hoe je met het zeepblok je dreads wast. 

 

Wat heeft jouw voorkeur, vloeibare shampoo of een zeepblok?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *