Versie 22 januari 2020

Over mij

Dreads By Meghan/Alles Voor Dreads, Alblasserdamstraat 10-048, 3076 JZ Rotterdam

De websites https://www.dreadsbymeghan.nl, www.bymeghan.nl en https://.www.allesvoordreads.nl en alle onderdelen op de websites zijn eigendom van Alles voor Dreads, onderdeel van Dreads By Meghan (KVK Rotterdam, 24429208, By Meghan/Maedenken/Legal Liones (hierna AVD).

De S in https staat voor ‘secure’. Je verbinding is dus beveiligd en gegevens worden versleuteld verzonden. Hieronder kan je lezen welke persoonsgegevens ik van je verzamel en waarom. Als de ‘s’ er niet staat, typ die dan nog even in en je bent veilig.

Hoi, ik ben Meghan van AVD en hieronder leg ik je in zo duidelijk mogelijke taal uit hoe ik met jouw persoonsgegevens omga in het kader van de wetgeving.

Privacy

Welke persoonsgegevens verwerkt AVD?

AVD verzamelt zo min mogelijk persoonsgegevens, maar dat zijn er toch nog best wat: je (voor-)naam, e-mailadres, telefoonnummer, adres, woonplaats, je naam op social media of je @handel, je IP-adres en eventueel je (profiel)foto of video.

Hoe komt AVD aan deze gegevens?

Doordat jij die zelf hebt doorgegeven via de site(s), WhatsApp/sms, e-mail of in persoon of doordat je in persoon toestemming hebt gegeven de gegevens te noteren of een of meer foto(s)/video(s) van jou en/of je haar te maken.

Waarom en hoe worden de gegevens verwerkt?

Reacties

Als je een reactie achterlaat op de site, bijvoorbeeld op het blog, verzamelt de website de gegevens die getoond worden in het reactieformulier:e IP-adres en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Voor het filteren van spam gebruik ik de plugin Antispam Bee. Er worden daarbij helemaal geen persoonsgegevens opgeslagen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt voor je profielfoto. Hun privacybeleidspagina kun je hier vinden. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie, samen met je naam. Door een reactie te plaatsen ga je hiermee akkoord.

Wanneer je een reactie op de site achterlaat, worden die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kan ik vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat ik ze eerst nog moet goedkeuren.

Reacties op mijn posts op Facebook, Instagram, YouTube en Pinterest vallen onder het privacybeleid van voorgenoemde bedrijven. Je gaat akkoord met hun algemene voorwaarden en privacybeleid als je gebruik wilt maken van hun diensten.

Ingesloten inhoud van andere websites

Sommige afbeeldingen, video’s of andere onderdelen van berichten op deze site bevatten ingesloten (embedded) inhoud van andere websites. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof jij deze andere website bezoekt, maar je zit dan eigenlijk op die andere website dat filmpje of de foto te bekijken, of je klikt op die andere website op een link.

Deze websites verzamelen mogelijk data over jou, gebruiken cookies, sluiten tracking van derde partijen in en monitoren je interactie met deze ingesloten inhoud, inclusief de interactie met ingesloten inhoud (zoals het klikken van vind ik leuk button) als je een account hebt en ingelogd bent op die website. Ik kan geen invloed uitoefenen over hoe deze websites of bedrijven met jouw gegevens omgaan.

Contact via de site(s)

Wanneer je mij een bericht stuurt via een contactformulier op de site, wordt deze gestuurd naar een e-mailadres dat geregistreerd is via Flexwebhosting. Hun privacybeleid vind je hier in bijlage 1. De mail wordt vervolgens doorgestuurd naar mijn Gmail account en aldaar of via Outlook (Microsoft) beantwoord. Hun privacybeleid en informatie over de verwerkersovereenkomst vind je hier (Google) en hier (MS). Ik heb je gegevens (naam en e-mailadres) nodig om te kunnen reageren op je bericht. Ik bewaar je gegevens 7 jaar nadat je het laatste bericht gestuurd hebt of bestelling geplaatst hebt, zodat ik nog weet wie je bent als je nog eens contact opneemt. Dit verbetert mijn service aan jou en in het geval van bronvermelding/overname van tekst en andere situaties, kan ik nalezen wat erover afgesproken is. Als je mij probeert te bereiken via YouTube, Facebook, Instagram, Pinterest, of andere social media, is hun privacybeleid van toepassing.

Contact op andere manieren

Met eventuele gegevens zoals telefoonnummers en adressen die in een (privé)bericht op social media aan mij zijn verstuurd, wordt niks gedaan omdat ik dat niet veilig vind, en ik zal je dan ook altijd vragen mij in plaats daarvan te appen of te mailen. Ik kan geen verantwoordelijkheid nemen over het privacygedrag van de social media bedrijven. Ik werk alleen met een fysieke agenda (dus van papier). Hier staat alleen je voornaam in, soms met de eerste letter van je achternaam of je woonplaats of een uiterlijk kenmerk (zoals haarkleur/haartype) zodat ik weet wie je bent. Met slechts deze gegevens kan niemand anders herleiden wie je bent, tenzij ze jou natuurlijk zelf ook kennen. De verwerking van persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Doel

Je naam: ik heb je naam nodig om je te kunnen aanspreken wanneer ik een bericht van je beantwoord of om het bij je adres te schrijven op de envelop/doos als het gaat om een bestelling via de webshop;

E-mailadres/telefoonnummer: ik heb je e-mailadres of je telefoonnummer nodig om te kunnen reageren op je bericht, of om contact op te nemen als er iets besproken moet worden over de bestelling;

Adres: ik heb je adres nodig om de door jou bestelde producten naar je toe te kunnen sturen en/of om een factuur te sturen;

Woonplaats: Bij bestellingen uit de webshop geldt dat ik je bestelling niet kan versturen als ik je woonplaats niet weet. Daarnaast vind ik het interessant om te weten wat je woonplaats is, zodat ik deze informatie (losgekoppeld van je naam) kan gebruiken om te zien uit welke regio’s de meeste van mijn (potentiële) klanten komen.

Foto: Foto’s die jij mij via AVD toestuurt, worden gebruikt om te uploaden naar de site onder het kopje “Klantfoto’s”, zodat anderen kunnen zien hoe mooi het door jou gekochte product je staat.

Samengevat komt het er dus op neer dat de verwerking van je persoonsgegevens onderdeel is van de overeenkomst die wij sluiten, als je iets bestelt. Anders gezegd: wil je je adres niet geven bij een bestelling, kan ik dus ook geen pakket naar je versturen. Geef je je e-mailadres of telefoonnummer niet? Dan kan ik simpelweg ook geen berichten beantwoorden.

Het delen van je gegevens met anderen

In principe deel ik je gegevens met niemand en met zo min mogelijk andere bedrijven, maar Flexwebhosting en WordPress kunnen deze gegevens wel inzien. Dat doen ze niet, dankzij de verwerkersovereenkomst. Daarnaast kan het nodig zijn dat je gegevens gedeeld worden met de belastingdienst, als ik daar wettelijk toe verplicht ben. Je gegevens worden niet verkocht aan anderen. Wel geldt het volgende:

Social media

Door gebruik te maken van de deel- en volgknoppen op de website, worden er door de social media platformen cookies geplaatst. Als je een YouTubevideo bekijkt via mijn site, plaatst YouTube een cookie. Dit gebeurt pas nadat je de video start. Hun privacy- en cookiebeleid is dan van toepassing. Zij kunnen jouw gedrag op het internet volgen. Zie hier het privacybeleid van de social media: Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube, Twitter en LinkedIn.

Indien je er dus toch voor kiest om mij via Instagram, Facebook en dergelijke te contacten en daarbij persoonlijke gegevens meestuurt, heb ik dus niet in de hand wat deze bedrijven met jouw gegevens zullen doen. Ik heb daar geen invloed op.

Andere websites

Op mijn website(s) zijn mogelijk links opgenomen naar andere websites. AVD is echter niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van deze websites of bedrijven. Voor meer informatie daarover verwijs ik je naar de betreffende websites.

Mail updates

Als je je hebt aangemeld om updates en/of kortingscodes te ontvangen van AVD, sta je op mijn mailinglijst. Deze loopt via ActiveCampaign. Je kunt onderin de mails altijd je gegevens inzien of wijzigen en je afmelden, zodat je geen mails meer ontvangt. De link daarvoor staat onderin elke automatisch gestuurde mail en blogupdate. Je gegevens worden maximaal 24 uur later uit het systeem verwijderd. Lees meer over het privacybeleid en de maatregelen van ActiveCampaign. Via dit systeem maak ik ook gebruik van sitetracking. Dit betekent dat er een cookie geplaatst wordt die bijhoudt welke pagina’s jij op mijn site bezoekt en bekijkt. Aan de hand hiervan kan ik mijn site veranderen of verbeteren, afhankelijk van jouw interesses en gedrag. ActiveCampaign is gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika en werken op grond van de EU-VS Privacy Shield Framework.

Betalingen

Wanneer je via de webshop bestelt, wordt de betaling verwerkt door een externe partij. De betaling vindt plaats via een beveiligde verbinding. Deze partij verwerkt daarbij ook jouw persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens is hiervan op de hoogte. AVD heeft geen invloed op wat deze externe partij met de gegevens doet en kan (helaas) geen overeenkomst met deze partij sluiten.

De belastingdienst kan mij een verplichting opleggen om mijn administratie over te leggen. Daarbij moet ik ook mijn facturen overhandigen met daarop jouw gegevens. Dit is toegestaan volgens de AVG, omdat ik wettelijk verplicht ben mee te werken aan het onderzoek van de belastingdienst.

Tijdsduur van bewaren

Webshop: je gegevens worden 7 jaar na je laatste bestelling verwijderd uit mijn administratie.

Facturen: van de belastingdienst moet ik mijn facturen (met daarop jouw gegevens) 7 jaar bewaren. Als factuurprogramma gebruik ik InvoiceHippo, een ander klein maar fijn Rotterdams bedrijf. Met InvoiceHippo heb ik een verwerkersovereenkomst gesloten, dus je gegevens zijn gewoon veilig.

Cookies

Een cookie is een klein bestandje dat wordt opgeslagen in je browser, zodat een website bijvoorbeeld kan zien of je bent ingelogd of niet.

Wanneer je een reactie achterlaat op de site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doe ik voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie en zodat ik indien nodig contact met je kan opnemen. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Als je een account hebt en je logt in op deze site, sla ik een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, bewaar ik een paar cookies in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft alleen het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Als je de cookiemelding weg klikt, wordt een cookie geplaatst om te onthouden dat je de melding niet meer wil zien. Ja, echt…

Analytics

De informatie die bij je bezoek wordt opgeslagen, wordt anoniem bijgehouden door Google Analytics. Dit gebeurt om jouw gebruikerservaring en mijn website voor jou te verbeteren, door gegevens over je surfgedrag te onthouden.

Cookies verwijderen

Wil je geen cookies? Dan kun je die verwijderen via je browserinstelling. Dit verschilt per browser dus daar kan ik je niet mee helpen.

Jouw rechten

Je hebt altijd het recht om je persoonsgegevens in te zien en te wijzigen. Vul daarvoor het contactformulier in. Dit geldt niet voor gegevens die ik van je moet bewaren voor bijvoorbeeld de belastingdienst. Ook voor vragen en klachten kan je me een bericht sturen op dezelfde manier. Verder kan je klachten over dit privacybeleid indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Kort samengevat heb je recht op inzage, rectificatie, wissen en beperking van de gegevens en heb je recht op bezwaar tegen het verwerken van je gegevens. Je kunt de door jou gegeven toestemming voor het verwerken van je gegevens altijd intrekken. Dan mag ik daarna de gegevens niet meer verwerken.

Wijzigingen van dit privacy- en cookiebeleid

Deze privacyverklaring is geschreven op basis van de criteria in de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG). AVD dit privacybeleid altijd wijzigen, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving. Op deze pagina vindt je echter altijd de meest recente versie. Bekijk daarom regelmatig dit privacybeleid op deze website.

Vragen over het privacy- of het cookiebeleid?

Neem contact op.